Administrar

Efemèrides anarquistes

Presentació

efemerides | 08 Febrer, 2007 22:27

Presentació

Anarcoefemèrides

---

Anarcoefemèrides

el bloc de les efemèrides anarquistes

---

L’Ateneu Llibertari Estel Negre ha decidit engegar un nou bloc, relacionat amb El Bloc de l'Ateneu, Anarcoefemèrides, on cada dia farem una relació d’efemèrides dignes de recordar del moviment anarquista.

Les efemèrides que tractarem seran sobre la història llibertària mundial, però volem fer especial esment a la història del nostre moviment àcrata. Per això demanem ajut a tothom: desitjaríem que ens enviéssiu efemèrides relatives al moviment llibertari de les nostres illes (dia, mes i any), citant-ne, si és possible, la font.

Cada dia hi anirem publicant les efemèrides del dia i així podrem tenir, després de 365 dies, un calendari complet d’efemèrides anarquistes.

Les entrades estaran en contínua renovació, per això podeu enviar notícies sobre els fets encara que els dies en qüestió ja hagin estat publicats.

Anarcoefemèrides és una forma de recordar la història del moviment anarquista mundial d’una manera amena i divulgativa.

Esperem que la nostra idea tingui una bona acollida.

Salut!

Ateneu Llibertari Estel Negre

Ateneu Llibertari Estel Negre

Comentaris

 1. Re: Presentació

  bona idea això de les anarcoefemerides!
  enhorabona i endavant!

  pc | 12/02/2007, 18:59
 2. comentarios

  quisiera hacer dos comentarios. Uno elogioso, por el esfuerzo y lo interesante que es estas anarcoefemerides. Y otro crítico. Creo que se debería haber echo en castellano, idioma más universal. Y se supone que los libertarios somos internacionalistas. Aunque la moda nacionalista, o mejor dicho el cancer nacionalista se extiende por desgracia, a veces, de forma quizá involuntaria al anarquismo.
  Saludos

  Alfredo Carreras | 20/10/2007, 13:01
 3. Al company Alfredo Carreras

  No entenem en absolut la teva postura. Els xinesos, pensen, parlen i escriuen en xinès; els russos, pensen, parlen i escriuen en rus; els alemanys, pensen, parlen i escriuen en alemany; els catalans, pensen, parlen i escriuen en català. Això és l'internacionalisme. La llengua res té a veure amb el nacionalisme. Són els nacionalistes, no importa de quina nació, els que volen fer confondre llengua amb nacionalisme. És clar que el nacionalisme és un càncer, i dels pitjors, però no ho hem d'oblidar que l'espanyolisme és també nacionalisme. Internacionalisme no és usar l'idioma més universal, ans al contrari; sinó faríem servir només un, i no seria l'esperanto precisament, sinó l'anglès. Internacionalisme és fer servir les llengües del món i, malauradament per alguns, el català ho és. Aquestes pàgines són i seran en català perquè nosaltres parlem català, és la nostra llengua. La persona que fa aquestes pàgines fa trenta anys que no escriu en castellà i abans escrivia en castellà obligat per l'Estat; us puc assegurar que això darrer no és internacionalisme en absolut. Aquest és un tema que ens cansa i ens avorreix, i que pensem que el moviment llibertari hauria de tenir superat. En resum: Anarcoefemèrides es fa en català perquè no es pot fer d'altra manera i a més a més perquè som absolutament antinacionalistes.

  Anarcoefemèrides | 20/10/2007, 16:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS